Departamentul pentru Armamente Centenarul Primului Război Mondial

Comunicat 12 din 2018-06-14

În zilele de 11 și 12 iunie a.c., o delegaţie a Departamentului pentru armamente, condusă de secretarul de stat pentru armamente, Andrei Ignat, a participat la Salonul Internațional “Eurosatory 2018” care s-a desfășurat la Paris, Franța.

Pe parcursul misiunii, delegaţia a vizitat standurile unor firme internaţionale de prestigiu producătoare de echipamente și tehnică militară, precum și standul industriei românești de profil. Vizitarea expoziţiei a fost un prilej de cunoaștere a produselor și echipamentelor militare de înaltă tehnologie şi performanţă din domeniul armamentelor, al securității, precum şi din alte domenii, în perspectiva demarării programelor de înzestrare care să satisfacă cerinţele operaţionale ale Forţelor Armate Române.

Totodată, Salonul Internațional “Eurosatory 2018” a constituit cadrul profesional adecvat pentru întâlniri, informări reciproce și schimburi de idei. Pe timpul expoziției, secretarul de stat pentru armamente a purtat discuții bilaterale cu directorul adjunct al Direcției generale pentru armamente din cadrul Ministerului Apărării al Republicii Franceze, generalul Hubert Lʼ Ebraly, discuția având ca subiect cooperarea industrială la nivelul Uniunii Europene și identificarea și propunea de oferte comune de cooperare în domeniul echipamentelor militare

De asemenea, delegația Departamentului pentru armamente s-a întâlnit cu. gl.bg. (rz.) Mishel Ben Baruch, directorul SIBAT (Organismul de import-export care funcționează în cadrul Ministerului Apărării al Statului Israel și sprijină cooperarea în domeniul apărării).

Galerie de imagini

 • JW_PLG_SIG_CLICK_TO_ENLARGE 1.jpg

  Aspect de la eveniment

Evenimente

 • Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la ceremonia de deschidere a anului universitar de la Academia Tehnică Militară „Ferdinand I”
  Ministrul apărării naționale, Mihai Fifor, la cere...
 • FESTIVITATEA DE ÎNAINTARE ÎN PRIMUL GRAD DE OFIȚER ȘI DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2018 ”CENTENARUL MARII UNIRI” DIN CADRUL ACADEMIEI TEHNICE MILITARE ”FERDINAND I”
  Aspecte de la festivitatea de înaintare în primul ...
 • Expoziţia internaţională dedicată industriei aeronautice, apărării, securităţii naţionale şi securităţii private – Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2018
  În cea de-a treia zi a BDSA 2018, ministrul apărăr...
Go to top